Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

2014-03-20 : EU maakt na lang soebatten eind aan bankgeheim

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

2014-03-20 : EU maakt na lang soebatten eind aan bankgeheim

Bericht van Beheerder op za jun 14 2014, 21:53

EU maakt na lang soebatten eind aan bankgeheim

Bron : trouw.nl  door : ANP  - 20 maart 2014


© Thinkstock.

Na jarenlang gesoebat komt er in de Europese Unie een einde aan het bankgeheim voor buitenlanders. Luxemburg lag als laatste EU-lidstaat dwars, maar ging vandaag dan toch op de Europese top in Brussel overstag.

Het akkoord werd door Europees president Herman Van Rompuy bekendgemaakt. Hij noemde de nieuwe Europese regels onmisbaar voor de lidstaten om hun strijd tegen fiscale fraude en belastingontduiking op te voeren. Om grensoverschrijdende belastingontduiking te verminderen, gaan alle EU-landen binnenkort gegevens over spaartegoeden van buitenlanders automatisch uitwisselen.

Afspraken
Luxemburg, met zijn vele buitenlandse spaarders, vreesde een uitstroom van kapitaal. Het land eiste vergelijkbare afspraken met Europese landen buiten de EU die aantrekkelijk zijn voor spaarders: Zwitserland, Liechtenstein, Monaco, Andorra en San Marino. De onderhandelingen tussen de EU en die landen zijn inmiddels gevorderd. De Europese top vindt dat er nog dit jaar een akkoord op tafel moet liggen. Maar als er onvoldoende vooruitgang wordt geboekt, moet de Europese Commissie in Brussel de druk opvoeren om te voorkomen dat er een concurrentienadeel voor de EU ontstaat.
.

    Het is nu zo jan 20 2019, 19:13