Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Teeven: Somalische piraten niet meer vervroegd vrij om asielaanvraag

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Teeven: Somalische piraten niet meer vervroegd vrij om asielaanvraag

Bericht van Beheerder op za jun 14 2014, 20:05

Teeven: Somalische piraten niet meer vervroegd vrij om asielaanvraag

Bron : trouw  door : ANP  -  26 mei 2014


© ap. Een Somalische piraat voor de kust van Hobyo in Somalië.

Somalische piraten die in Nederland hun straf uitzitten, komen als het aan staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) ligt, niet langer vervroegd vrij als ze asiel aanvragen.

Nu kunnen vreemdelingen als deze piraten op vrije voeten komen als ze twee derde van hun straf hebben uitgezeten en een asielaanvraag doen. Teeven wil daarvan af. Hij meldt de Tweede Kamer vandaag dat hij zo snel mogelijk met een voorstel komt om het Wetboek van Strafrecht op dit punt te wijzigen. In totaal zijn zo'n 25 Somalische piraten in Nederland veroordeeld en volgens Teeven heeft hij met Somalië afspraken gemaakt over een gedwongen terugkeer van deze groep. De bewindsman geeft vandaag in antwoorden op vragen van Kamerleden aan dat meer dan 10 veroordeelde piraten naar Somalië zijn teruggegaan nadat ze twee derde van hun straf hadden uitgezeten. Eén persoon is 22 mei uitgezet naar Somalië. De anderen zitten nog vast, omdat ze hun straf uitzitten of omdat ze asiel hebben aangevraagd.

Zie ook topic : Drie Somalische piraten worden vrijgelaten

.

    Het is nu zo jan 20 2019, 18:10