Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving

Bericht van Beheerder op vr mei 23 2014, 13:40

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving

Bron : trouw.nl  -  door : ANP  -  7 april 2014


© anp. ChristenUnie-leider Arie Slob.

Wat bedoelt het kabinet toch met de participatiesamenleving, wilde de ChristenUnie graag weten toen de nieuwe koning het begrip in september noemde in de troonrede. Vanavond kwam de brief erover van premier Mark Rutte waar fractieleider Arie Slob van de ChristenUnie al maandenlang op aandrong. Het resultaat is mager, vindt Slob.

'Ik begrijp niet waarom ze hier zo lang over hebben gedaan. Het kabinet blijft in de ruim twee kantjes vrij algemeen over de participatiesamenleving. Er valt veel meer over te zeggen. Dit nodigt alleen maar uit tot een debat', aldus Slob. Hij heeft dat debat al aangevraagd, omdat hij het belangrijk vindt dat er een goede onderbouwing komt van dit begrip. De participatiesamenleving houdt in dat de overheid zich meer terugtrekt op bepaalde terreinen en meer verantwoordelijkheden neerlegt bij de samenleving. 'Als je dit niet goed definieert, ben je een huis aan het verbouwen zonder bouwtekeningen', aldus Slob.

Rutte schrijft in de brief dat de overheid nieuwe maatschappelijke initiatieven en samenwerkingsnetwerken niet wil verstoren, maar juist de ruimte wil bieden. De overheid handelt volgens de premier nog te veel vanuit klassieke hiërarchische verhoudingen waardoor zij soms - onbedoeld - initiatieven en mogelijkheden in de kiem smoort. Het is met nieuwe trends zoals social media mogelijk om de eigen kracht in de samenleving beter te benutten, aldus Rutte. Volgens hem wordt de kwaliteit van oplossingen hoger en zijn de kosten vaak lager. De overheid beperkt zich tot hoofdlijnen en neemt knelpunten weg.

.
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Re: Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving

Bericht van Eric de Blois op vr jun 27 2014, 07:09<blockquote class="twitter-tweet" lang="es"><p>Hoe kon MarcelvanDam, die achteraf altijd alles vooraf heeft voorzien, als commissaris bij WSF het gokbeleid bij Vestia niet doorhebben?</p>&mdash; Willem Aantjes (@WillemAantjes) <a href="https://twitter.com/WillemAantjes/statuses/479972050560630784">junio 20, 2014</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

    Het is nu do nov 15 2018, 20:51