Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Baas in eigen boerka

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Baas in eigen boerka

Bericht van Beheerder op wo jan 23 2013, 00:47

Baas in eigen boerka

Bron: rnw.nl - door: Margo de Haas - 7 oktober 2011

Zeker dertig Nederlandse boerka- en nikabdraagsters zeggen zich niet te zullen houden aan het boerkaverbod. Zij demonstreerden vrijdag in Den Haag tegen het strafbaar stellen van de allesverhullende kleding.

De demonstratie op Het Plein voor het Tweede Kamergebouw was een initiatief van de islamitische actiegroep Behind Bars. Demonstranten in boerka zeiden zich gediscrimineerd te voelen door het wetsvoorstel van het kabinet.Het kabinet heeft besloten dat het op straat lopen met een boerka of een nikab strafbaar wordt. Overtreders riskeren een boete van maximaal 380 euro. Volgens het kabinet past het dragen van kleding die het gelaat geheel of vrijwel geheel bedekt niet in de open Nederlandse samenleving, die uitgaat van de gelijkwaardigheid van man en vrouw. Met het verbod wordt Nederland na België en Frankrijk het derde land waar zo'n verbod wordt ingevoerd. Het wetsvoorstel is doorgestuurd naar de Raad van State, die hier nog over moet adviseren.    Het is nu di dec 18 2018, 03:39