Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Marokkanen zijn de nieuwe criminelen

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Marokkanen zijn de nieuwe criminelen

Bericht van Beheerder op di jan 22 2013, 06:01

Marokkanen zijn de nieuwe criminelen

Bron: dagelijksestandaard.nl  -   door: Frank Verhoef  -  5 januari 2013


© Screenshot YouTube

Dat zeg ik niet, dat zegt de politie.

Plaatsvervangend korpschef Nationale Politie Willem Woelders, voorheen recherchechef in Amsterdam, constateert vandaag in Het Parool dat de opmars van jonge criminele Marokkanen "niet te stuiten" is. Marokkaanse jongens die het criminele pad opgaan, behoren tot de grootste groep nieuwe criminelen in Amsterdam. Met name de Amsterdamse Diamantbuurt is een kweekvijver voor criminelen, merkte Woelders vijf jaar geleden al op, zo schrijft de krant. Nu zegt hij: "De jongens op wie ik toen doelde, werken inmiddels landelijk, plegen overvallen en schuwen geweld niet."

Deze Marokkanen zijn met name gespecialiseerd in overvallen, ramkraken op banken en juweliers en, niet te vergeten, de drugshandel. En laten we het uitschelden van Nederlandse meisjes voor hoer, het stelen van mobiele telefoontjes terwijl je op de tram staat te wachten en het spugen in het gezicht van argeloze Amsterdammers vanaf scootertjes ook niet vergeten. De aanpak van het Marokkaanse tuig van de richel heeft keihard gefaald. De overheid en politie hebben de afgelopen twintig jaar de opmars van de Marokkaanse crimineel niet weten tegen te houden.

Dat de politie Marokkaanse jongens niet onder de duim weet te krijgen, ligt aan drie dingen: het strafrechtsysteem is te slap voor deze jongens (een taakstrafje hier, een nachtje in de cel daar, een korte isd-maatregel zus, een gesprek met oom agent zo en hoppa, ze staan weer op straat), de Nederlandse politie straalt geen gezag uit (in tegenstelling tot de Marokkaanse politie, zoals de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zelf bevestigde bij Buitenhof) en de nieuwe problemen blijven maar binnenkomen door onze open grenzen, terwijl we de problemen met de vorige groepen migranten nog niet eens hebben opgelost.

Waarom gaan we dáár niet eens wat aan doen? Moeten we Geert Wilders weer 24 zetels geven?

.


Laatst aangepast door Eric de Blois op zo jun 15 2014, 10:10; in totaal 1 keer bewerkt
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: Marokkanen zijn de nieuwe criminelen

Bericht van Beheerder op di jan 22 2013, 06:04

Jonge Marokkanen blijven oprukken als grootste groep nieuwe criminelen

Bron: parool.nl - 5 januari 2013

Ondanks tal van initiatieven waarmee de overheid sinds eind jaren negentig probeert ontspoorde Marokkaanse jongens op het rechte pad te dwingen, blijven groepen verspreid over de stad onstuitbaar oprukken als de grootste groep nieuwe criminelen.

Groepen jonge Amsterdammers van Marokkaanse origine zijn uitgegroeid tot gewelddadige criminelen die in heel Nederland vooral overvallen en ramkraken plegen op banken en juweliers en in drugs handelen. De dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, waarbij Saïd el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28) zaterdag zijn doodgeschoten, is een nieuw dieptepunt.

Amazoneteam
Na de hevige rellen in 1998 op het Museumplein en het August Allebéplein, tussen jongens van Marokkaanse komaf en de politie, zette het Amsterdamse korps het Amazoneteam op, dat zich vooral richtte op jonge Amsterdams-Marokkaanse criminelen. Dat team is inmiddels opgevolgd door velerlei projecten die niet hebben voorkomen dat de groepen steeds ernstigere misdrijven pleegden.

Ondanks de grote hoeveelheid tijd en energie die de recherche in de groepen heeft geïnvesteerd, blijft haar informatiepositie nog altijd achter bij de kennis die ze droeg over de grote autochtone, veelal Amsterdamse criminelen: de Hollandse Netwerken waarvan veel hoofdrolspelers inmiddels zijn geliquideerd, gedetineerd of een natuurlijke dood zijn gestorven.

Diamantbuurt
De toenmalige Amsterdamse recherchechef Willem Woelders, nu plaatsvervangend korpschef bij de Nationale Politie, wees vijf jaar geleden onder meer naar de Amsterdamse Diamantbuurt als kweekvijver van criminelen. Hij ziet zijn voorspelling uitkomen. 'De jongens op wie ik toen doelde, werken inmiddels landelijk, plegen overvallen en schuwen geweld niet.'

Er is wel een belangrijk verschil met de autochtone 'topcriminelen', zegt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch, die tien jaar bij de Amsterdamse politie werkte en zich nu nog met veiligheid bezighoudt. 'De oude georganiseerde misdaad is gevaarlijk omdat die verweven is met de bovenwereld. Ik heb niet het idee dat deze nieuwe jongens dat ook zijn. Misschien is het een kwestie van tijd. Aan intelligentie ontbreekt het de Marokkaanse jongens niet, maar door hun achtergrond komen ze misschien moeilijker een netwerk binnen.'

    Het is nu di dec 18 2018, 04:33