Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

roomse wetenschap

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

roomse wetenschap

Bericht van Beheerder op do jan 08 2009, 01:40

Vaticaan wijt mannelijke onvruchtbaarheid aan "de vervuilende pil"

Bron:http://www.hln.be/

De anticonceptiepil vervuilt het milieu en is zo deels verantwoordelijk voor de mannelijke onvruchtbaarheid. Dat stelt een studie in de krant van het Vaticaan, L'Osservatore Romano.

Milieuvervuiling
'De pil', zoals het vrouwelijke voorbehoedsmiddel gemeenzaam genoemd wordt, heeft al jaren verwoestende gevolgen op het milieu omdat ze via de urine van vrouwen tonnen hormonen op de natuur loslaat, beweert Pedro Jose Maria Simon Castellvi, voorzitter van de International Federation of Catholic Medical Associations.

"We hebben voldoende bewijs om te poneren dat een niet te onderschatten oorzaak van de mannelijke onvruchtbaarheid in het Westen de milieuvervuiling door de pil is", zegt hij. "Dit vraagt om een verklaring van de producenten van de anticonceptiepil."

Metabolisme
Verscheidene organisaties hebben de inhoud van het artikel onmiddellijk verworpen. "Eens de hormonen van de pil in het metabolisme terechtkomen, hebben ze niet langer de specifieke effecten van de vrouwelijke hormonen", repliceert Gianbenedetto Melis, ondervoorzitter van een vereniging die aan contraceptief onderzoek doet.

"Hormonen zoals oestrogenen zitten overal in: in plastic, in ontsmettingsmiddelen, in het vlees dat we eten", zegt dan weer Flavia Franconi van de Italiaanse apothekersvereniging.

"Weg met voorbehoedsmiddelen"
Paus Benedictus XVI liet in oktober opnieuw weten dat de katholieke kerk kunstmatige geboortebeperking nog altijd streng veroordeelt. "Voorbehoedsmiddelen gaan voorbij aan de intieme waarheid van de huwelijksliefde, waarbij het goddelijke geschenk van het leven wordt overgebracht", zei de paus in een gelegenheidsencycliek over het onderwerp.

De ontwikkeling van de pil zorgt voor de seksuele vrijheid van vrouwen over de hele wereld. Miljoenen katholieken hebben zich al gedistantieerd van het pauselijke document. (jv)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bron:http://www.nrc.nl, 4 januari 2009

Vaticaanse krant: pil vervuilt milieu

Vaticaanstad, 4 jan. De anticonceptiepil vervuilt het milieu en is deels verantwoordelijk voor de onvruchtbaarheid van mannen. Dat staat in een artikel dat gisteren in de Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan, is verschenen.De pil ,,heeft al enkele jaren verwoestende gevolgen voor het milieu doordat hij tonnen hormonen in de natuur brengt'', schrijft Pedro Jose Maria Simon Castellvi, voorzitter van de Internationale Federatie van Katholieke Medische Verenigingen. ,,Wij hebben voldoende bewijsmateriaal om te zeggen dat een niet te verwaarlozen oorzaak van onvruchtbaarheid bij mannen in het Westen de milieuvervuiling door de pil is'', meent Castellvi.

Een aantal deskundigen weersprak de opvatting van Castellvi. Zo zei Gianbenedetto Melis, vicevoorzitter van een onderzoeksorganisatie voor anticonceptie, tegen het Italiaanse persbureau ANSA dat de hormonen in middelen als de pil niet meer de kenmerkende eigenschappen van vrouwelijke hormonen hebben, zodra zij door het lichaam zijn opgenomen.

Flavia Franconi van de Italiaanse farmaceutische organisatie zei dat de hormonen in de pil ,,overal zijn, in plastic, in ontsmettingsmiddelen, in het vlees dat wij eten''.

De Rooms-Katholieke Kerk wijst kunstmatige voorbehoedmiddelen af. Paus Paulus VI bevestigde die leer in 1968 in zijn laatste encycliek, Humanae Vitae. De huidige paus onderstreepte in oktober dat de middelen ,,de intieme waarheid van de echtelijke liefde'' negeren ,,waarmee het goddelijke geschenk (van het leven) wordt doorgegeven''.
Milieu vals argument

De paus en het vaticaan zijn immer tegen voorbehoedmiddelen geweest. Niet zozeer tegen het middel maar tegen het doel waarvoor dit middel wordt gebruikt: sexueel genot. Het vaticaan is tegen sexueel genot als doel en voeren het milieu aan als reden om tegen de pil te zijn. Het aanvoeren van oneigenlijke argumenten is in zekere zin een vorm van liegen. In de bijbel staat: gij zult niet liegen. Trouwens naar mijn mening is de pil juist goed voor het milieu, want minder kinderen is beter voor het milieu. De mens is de grootste milieuvervuiler.

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Re: roomse wetenschap

Bericht van Geus op vr aug 24 2012, 12:53

Er is overbevolking genoeg. Het voorkomen van zwangerschappen lijkt me een nuttige zaak.

    Het is nu zo jan 20 2019, 18:11