Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

D66-jongeren: Niet meedoen aan Serious Request

Deel
avatar
thorvald
forumlid

Aantal berichten : 28
Registratiedatum : 04-09-12
Woonplaats : Twente

D66-jongeren: Niet meedoen aan Serious Request

Bericht van thorvald op do dec 20 2012, 23:11

D66-jongeren: Niet meedoen aan Serious Request

Bron : Reformatorisch Dagblad - door : redactie - 20 december 2012De Jonge Democraten Amsterdam hebben burgemeester Van der Laan opgeroepen niet mee te doen aan de actie Serious Request. Daarbij halen dj’s van radiozender 3FM geld op voor het goede doel, door zich op te sluiten in het Glazen Huis.

Het stoort de D66-jongeren dat de actie vooral een commercieel evenement lijkt te zijn, schrijven ze in een open brief aan de burgemeester. „De 3FM Serious Request actie pretendeert een baken voor beschaving te zijn en volledig in het teken te staan van het goede doel. Dit terwijl de grootste voordelen worden gepakt door Nederlandse organisaties waar de actie niet om zou moeten draaien.”

„Het levert publiciteit op voor de stad en radiozender, kritiekloze fundraising voor het Rode Kruis, en een week dankbaar werk voor de met belastinggeld gespekte 3FM-dj’s. Zelfs bakkerijen en biermerken misbruiken het kerstsentiment om hun producten aan de man te brengen. Serious Request is daarmee verworden tot een commerciële hit, die vooral kansen biedt aan Nederlandse gemeenten, bedrijven, radiozenders en DJ’s. Het goede doel komt naar onze indruk helaas niet op de eerste plaats.”

De Jonge Democraten roepen Van der Laan op het Glazen Huis niet naar Amsterdam te halen. Dinsdag plaatste ook de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, vraagtekens bij Serious Request. Volgens de beweging zijn de acties rondom het Glazen Huis „ineffectief” en dienen ze „louter om het schuldgevoel van Nederlanders tijdens de feestdagen af te kopen.” Dit jaar komt Serious Request vanuit Enschede. De opbrengst wordt gebruikt om babysterfte terug te dringen. Vorig jaar leverde de actie bijna 9 miljoen euro op voor moeders in oorlogsgebieden.

    Het is nu di dec 18 2018, 23:40