Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Israel schiet onbemand vliegtuig neer

Deel

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Israel schiet onbemand vliegtuig neer

Bericht van Geus op za okt 06 2012, 22:13

Israël schiet onbemand vliegtuig neer
AP za 06/10/2012 - 21:06

De Israëlische luchtmacht heeft boven het zuiden van het land een onbemand vliegtuig neergeschoten. Het is nog niet bekend van wie de drone is, maar de spanningen nemen wel toe.bekijk •Israël schiet onbemand vliegtuig uit de lucht

Het toestel was het Israëlische luchtruim binnengedrongen van boven de Middellandse Zee. Israël heeft nu een korte video vrijgegeven waarop te zien is dat de drone wordt neergeschoten door een Israëlisch vliegtuig.

Israëlische troepen verzamelen nu de brokstukken in de Negev-woestijn, in het zuiden van het land. Later zal duidelijk zijn van wie het toestel is.

Sommige waarnemers vermoeden dat het vliegtuigje van Iraanse makelij is en gestuurd werd door Hezbollah, de radicale sjiitische militie in Libanon, een bondgenoot van Iran. In het verleden heeft Hezbollah al eens enkele drones naar Israël gestuurd, maar die werden telkens onderschept.

De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak sluit niet uit dat er vergeldingen komen als duidelijk is van wie de drone is.


Deredactie.be

    Het is nu di dec 18 2018, 23:29