Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Internationaal Gerechtshof is geen onafhankelijke rechtbank

Deel

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Internationaal Gerechtshof is geen onafhankelijke rechtbank

Bericht van Geus op ma sep 17 2012, 04:43

International court of justice is geen onafhankelijke rechtbank

Bron : ejbron  door : Roelf-Jan Wentholt  -  17 december 2012In Den Haag zit het circus bekend onder de veelbelovende naam International Court of Justice (ICJ). Het is de rechtbank van de VN en in Nederland denken ongeveer alle politici dat dit een geweldig vooraanstaand en onafhankelijk rechtsprekend lichaam is. Nou, dat is het niet. Want, net als alle andere VN lichamen is de ICJ een politieke arena. Leden van de VN proberen via deze arena hun belangen te bevorderen. Iedereen kan natuurlijk op zijn vingers natellen dat de rechters die het ICJ vormen (15 stuks), als ze uit een of ander mislukt land komen, hoogstwaarschijnlijk corrupter zijn dan rechters afkomstig uit de beschaafde wereld. Zo ontstaat de situatie van een zeer gedeeltelijk onafhankelijke rechtbank. Dit lijkt me evident in het nadeel van het recht. Wie het allemaal wetenschappelijk statistisch aangetoond wil zien kan hier terecht.

Oh ja, nog iets geinigs over het niveau van de rechtspraak van de VN: Israël is uitgesloten van deelname aan deze rechtbank. Israël mag ook niet meestemmen als rechters voor dit VN lichaam worden benoemd. Dit is allemaal zeer relevant, omdat het ICJ in 2004 heeft uitgesproken dat de constructie van de veiligheidsbarrière, die Israel heeft gebouwd om terroristen tegen te houden, tegen het internationaal recht indruist. Maar dat ‘internationale recht’ is dus niets anders dan een politieke slangenkuil. Dus als de volgende keer een politicus begint over een uitspraak van het ICJ, leg hem dan (door middel van argumenten) het zwijgen op.

Hier is nog wat aardige info over die uitspraak van het ICJ eertijds over de Israëlische veiligheidsbarrière.    Het is nu di dec 18 2018, 22:05