Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Leerlingenprotest tegen hoofddoekverbod

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Leerlingenprotest tegen hoofddoekverbod

Bericht van Beheerder op wo jun 24 2009, 16:55

Leerlingenprotest tegen hoofddoekverbod

Bron: trouw.nlDriehonderd van de bijna vijfhonderd leerlingen het Koninklijk Atheneum te Antwerpen hebben aangekondigd van school af te zullen gaan nu de directie heeft aangekondigd dat er vanaf volgend schooljaar een hoofddoekverbod geldt.

Het Koninklijk Atheneum, met zowel beroepsopleidingen als scholing die lijkt op havo en vwo in Nederland, was een van de laatste scholen in de stad waar de hoofddoek nog was toegestaan. „Vanaf ongeveer 2003, toen andere Antwerpse scholen de hoofddoek gingen verbieden, zagen we dat veel leerlingen naar ons kwamen, omdat het hier wel mocht”, aldus directrice Karin Heremans. Volgens haar kreeg die beweging sinds een jaar of drie onbedoelde gevolgen.

„Er zitten hier 51 nationaliteiten op school, maar relatief nam het aantal moslims toe. Er ontstond sociale druk. Er waren kinderen die vanwege de spanningen van school gingen. We zagen dat kinderen binnen school een hoofddoek gingen dragen, terwijl ze dat buiten niet deden. We merkten dat kinderen die we de suggestie deden om naar een andere school te gaan omdat daar studierichtingen worden aangeboden die beter bij hen pasten, zeiden niet van school af te willen omdat ze op die andere school geen hoofddoek mochten dragen.”


Laatst aangepast door Eric de Blois op za aug 25 2012, 17:59; in totaal 1 keer bewerkt (Reden van aanpassing : link verbetert)

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Re: Leerlingenprotest tegen hoofddoekverbod

Bericht van Geus op vr aug 24 2012, 13:16

Het gaat hier dus om wat we in Nederland een "zwarte school" noemen. Die presteren doorgaans slechter dan wat wij "witte scholen" noemen.

    Het is nu di dec 18 2018, 04:57