Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bericht van Beheerder op zo sep 16 2012, 04:57

230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bron: hln.be - 16 september 2012De politie heeft gisteren 230 heethoofden bestuurlijk aangehouden nadat een demonstratie in Borgerhout eindigde met rellen. Tegen een aantal van hen werd ook een proces-verbaal opgesteld, omdat ze een verboden wapen bij zich droegen of voor slagen aan de politie. De arrestaties hadden wel resultaat, want afgelopen nacht deden zich geen nieuwe incidenten voor in Borgerhout.
Enkele honderden jongeren verzamelden gisterennamiddag aan de Drink in Borgerhout voor een demonstratie tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' die eerder deze week op YouTube verscheen. Er was daartoe opgeroepen via sms.

Vernielingen
Het protest beperkte zich aanvankelijk tot het scanderen van slogans, maar liep uit de hand toen de jongeren vernielingen begonnen aan te richten en naar de Turnhoutsebaan wilden trekken. Daar was een braderij bezig en de politie wilde vermijden dat ze daar herrie gingen schoppen. De amokmakers werden hardhandig teruggedrongen tot op de Drink en bestuurlijk aangehouden. Aanvankelijk was er sprake van minstens 120 arrestaties, maar dat aantal werd vandaag bijgesteld naar 230.

Centrum voor Islamitische Diensten lanceerde oproep
Het Centrum voor Islamitische Diensten (CID) in Antwerpen heeft volgens de lokale politie de oproep gelanceerd om te komen betogen in Borgerhout tegen de anti-islamfilm. Het CID is sterk gelieerd aan Sharia4Belgium. Tijdens de betoging werd al zeker één lid van de extreme moslimorganisatie opgepakt, maar wellicht namen er verschillende aan deel. Het CID verstrekt volgens zijn website gratis diensten en advies aan de islamitische gemeenschap. Er huist ook een shariarechtbank die huwelijksgeschillen en erfeniskwesties behandeld. De oproep voor de betoging werd vrijdag gelanceerd via sms en de sociale netwerksite Facebook. Plaats van verzamelen was de Drink in Borgerhout om 15 uur. De politie was ruim vooraf aanwezig om mensen die wilden manifesteren duidelijk te maken dat het om een niet-toegelaten initiatief ging.

Optocht voor "respect" in Gent
In Gent stappen deze namiddag een honderdtal allochtone jongeren door het centrum in een demonstratie tegen de anti-islamfilm. De optocht verloopt vreedzaam en de jongeren krijgen de toelating zolang de demonstratie niet uit de hand loopt, zegt de lokale politie. Via sms werd tot de optocht opgeroepen, zegt de lokale politie. De jongeren trokken van het Zuid richting Dampoort en stapten rond 16.15 uur naar het Baudelopark in Gent. Het gaat vooral om tieners. Ze scanderen slogans als "Allah is groot" en "wij willen respect". De politie volgt de optocht, maar alles is rustig verlopen.

Amsterdam
De radicale beweging Shariah4Belgium roept op de website mensen op om vandaag te gaan protesteren bij het Amerikaanse consulaat op het Museumplein in het Nederlandse Amsterdam. "Protest ter verdediging van onze geliefde profeet" staat er te lezen, en "Wees massaal aanwezig!". Vanmiddag staat een manifestatie gepland bij het consulaat op het Museumplein in Amsterdam van 15.00 tot 17.00 uur. Het protest is een reactie op de omstreden anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. Enkele tientallen demonstranten zijn inmiddels opgedaagd.

Geldboetes
De heethoofden die bestuurlijk werden aangehouden, zullen dat voelen in hun portemonnee. De meerderjarigen krijgen een GAS-boete van 50 euro of meer. De ouders van de minderjarige relschoppers moeten 100 euro betalen voor het ritje dat hun kind met de combi aflegde.

Balans van de schade
De politie heeft intussen ook een balans van de aangerichte schade. In de Drink, waar de demonstratie plaats vond, werd één geparkeerde wagen licht beschadigd. Dat gebeurde op het ogenblik dat de groep die wilde doordringen naar de Turnhoutsebaan werdterug gedreven. Er werden voorts twee politievoertuigen licht beschadigd. Eén politieman raakte gewond toen tijdens de confrontatie een afvalcontainer kantelde en op zijn voet terechtkwam. Bij een van de manifestanten werd een vlindermes aangetroffen, wat een verboden wapen is. De politie stelde daarvoor een proces-verbaal op.

Uitbreiding GAS-boetes
Sp.a stadspartij Antwerpen betreurt de rellen die gisteren uitbraken en herhaalt haar pleidooi voor de uitbreiding van het systeem van GAS-boetes tot 12 jaar, zegt voorzitter Guy Lauwers in een persmededeling. "In onze stad krijgt iedereen kansen, maar heeft iedereen ook verantwoordelijkheden. Antwerpenaars die uit de bocht gaan, zullen verantwoordelijk worden gesteld voor hun misstap. Als die begaan wordt door een minderjarige, worden ook zijn of haar ouders bij de situatie betrokken en wordt er samen gekeken wat er nodig is om hun zoon of dochter weer op het juiste pad te krijgen", verklaart Guy Lauwers. De stadspartij pleitte reeds in het verleden voor de uitbreiding van het systeem van GAS-boetes tot 12 jaar. "Die boete gebruiken we als middel om te voorkomen dat jongeren verder ontsporen. Want wat begint als onschuldigde stoerdoenerij, kan snel ontaarden in erger", aldus Lauwers.

Streng signaal
Ook Open Vld veroordeelt de rellen in Borgerhout naar aanleiding van de anti-islamfilm zeer streng. Maar Eddy Baelemans, de gewezen korpschef van de Antwerpse politie en kandidaat op de Open Vld-lijst in Antwerpen, wijst ook de allochtone gemeenschap op haar verantwoordelijkheid. Volgens hem moet de allochtone gemeenschap, en meer in het bijzonder de ouders van de relschoppers, een streng signaal uitsturen en de rellen veroordelen.

Dewinter laakt lakse aanpak
Vlaams Belanglijsttrekker Dewinter laakt intussen de lakse aanpak van het Antwerps stadsbestuur. Alhoewel de betoging niet aangevraagd en dus verboden was, werd de protestmanifestatie gedoogd. Pas toen een groep de confrontatie met de politie zocht, werden volgens Dewinter een aantal heethoofden gearresteerd. In plaats van een samenscholingsverbod uit te vaardigen op de plaats van de verboden betoging liet de politie de manifestatie samentroepen tot ze verschillende honderden betogers sterk was.

Bezette stad
Deze protestbetoging verstoorde de Borgerhoutse Reuzenfeesten en veroorzaakte heel wat onrust in Borgerhout, aldus het Vlaams Belangkopstuk. "De lakse houding van het stadsbestuur ten aanzien van de niet-toegelaten moslimmanifestatie zorgt ervoor dat Borgerhout om de haverklap op een bezette stad lijkt. Ook ditmaal kwamen er waterkanonnen, overvalwagens en politieagenten in gevechtsuniform aan te pas om de manifestatie onder controle te krijgen". Filip Dewinter zal morgen de burgemeester op de commissie Veiligheid van de Antwerpse gemeenteraad hierover interpelleren.avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: 230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bericht van Beheerder op zo sep 16 2012, 05:00

Vernielingen
Het protest beperkte zich aanvankelijk tot het scanderen van slogans, maar liep uit de hand toen de jongeren vernielingen begonnen aan te richten en naar de Turnhoutsebaan wilden trekken. Daar was een braderij bezig en de politie wilde vermijden dat ze daar herrie gingen schoppen. De amokmakers werden hardhandig teruggedrongen tot op de Drink en bestuurlijk aangehouden. Aanvankelijk was er sprake van minstens 120 arrestaties, maar dat aantal werd vandaag bijgesteld naar 230.

Meteen het land uitzetten. Dit zijn gewoon mensen die ons vijandig zijn. Wilders heeft een punt. Als ik belg zou zijn zou ik op Dewinter stemmen. Dit grote probleem is niet anders op te lossen dan dit tuig het land uit te zetten. Voor die oplossing kom je alléén uit bij Dewinter.
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: 230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bericht van Beheerder op zo sep 16 2012, 05:37

Sharia4Belgium achter rellen in Borgerhout tegen anti-islamfilm

Bron: hln.be - 15 september 2012In Borgerhout bij Antwerpen zijn jongeren gisteren de straat opgekomen om te demonstreren tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. Het protest eindigde in rellen. De politie heeft ruim 230 amokmakers geïsoleerd op de Drink. Zij werden administratief aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Sharia4Belgium zit achter de rellen. Toen de politie een van de leiders van de woelige manifestatie oppakte, werd de sfeer nog grimmiger en kwam het tot incidenten. De opgepakte man behoort tot de extremistische organisatie Sharia4Belgium.

Op de Drink verzamelden gisteren een tweehonderdtal jongeren om te protesteren tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims', hoewel de organisatoren van het stadsbestuur geen toelating hadden gekregen om te betogen. Aanvankelijk bleef het bij het scanderen van slogans, maar toen een harde kern wilde doorbreken naar de Turnhoutsebaan, greep de politie in.

Geen gewonden
"Op de Turnhoutsebaan was een braderij bezig en we wilden ten alle koste vermijden dat de heethoofden tot daar zouden geraken. Het ging er toen eventjes hard aan toe. De politie heeft pepperspray en de wapenstok gebruikt, maar er raakte niemand gewond. De amokmakers konden teruggedrongen worden tot op de Drink, waar ze administratief werden aangehouden", zegt woordvoerder Fons Bastiaenssens.

Weer vrij
Een concreet cijfer over het aantal aanhoudingen is er nog niet, maar het zouden er zeker meer dan 120 zijn. "We willen op die manier ook vermijden dat er later nog rellen zouden uitbreken. Ze zullen één voor één geïdentificeerd worden en dan in de loop van de avond met mondjesmaat worden weer vrijgelaten", aldus de woordvoerder.

Vrijdag was een sms-bericht verspreid waarin werd opgeroepen om gisteren om 15 uur te verzamelen aan de Drink in Borgerhout om te protesteren tegen de anti-islamfilm. "Wij zijn bereid om met onze zielen en harten te strijden voor onze geliefde profeet, al is het de dood die ons tegemoetkomt. Wie liefde heeft voor de Profeet moet aanwezig zijn", luidde de boodschap.

Reactie N-VA
De Antwerpse afdeling van de N-VA veroordeelt scherp de gewelddadige ontsporingen bij een demonstratie tegen de anti-islamfilm in Borgerhout. Wat de partij bijzonder boos maakt, is het respectloze gedrag van sommige jongeren net op de dag dat Borgerhout zijn beste beentje wilde voorzetten met de feesteditie van de Reuzenstoet.

Hard werk
Alle gemeenschappen hadden hard aan dit feest gewerkt. "Het gedrag van sommige jongeren is totaal respectloos tegenover alle kinderen, handelaars en actieve bewoners die Borgerhout vandaag in een feestelijk daglicht wilden stellen", zegt Alain Herremans, districtslijsttrekker voor N-VA in Borgerhout.

Bart De Wever trekt alvast een duidelijke conclusie voor het volgende stadsbestuur. "De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren." De N-VA geeft ook een pluim aan de politiediensten die met hun doortastende aanpak erger heeft kunnen voorkomen.

Reactie Unizo
Unizo Antwerpen Stad heeft totaal geen begrip voor de rellen. De zelfstandigenorganisatie vraagt om een harde aanpak van organisatoren en daders. Unizo vindt het schokkend dat de rellen net uitbraken tijdens een volksfeest en reuzenstoet en dit "onder hem mom van protesten" tegen een anti-islamfilm die gemaakt werd in de VS.

Verziekte buurt
De organisatie heeft naar eigen zeggen zeer verontwaardigde e-mails gekregen van islamitische ondernemers. Zij vrezen dat de amokmakers hun buurt zullen blijven verzieken als er niet harder tegen wordt opgetreden. Unizo Antwerpen Stad wil wel de ordediensten feliciteren met hun kordaat optreden tot dusver. Intussen werd het buurtinformatienetwerk opgestart om de ondernemers in de buurt op de hoogte te houden van de toestand.

avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: 230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bericht van Beheerder op zo sep 16 2012, 05:48

'Belgische' moslim's vallen bezoekers braderij aan, richten vernielingen aan uit woede om filmEen concreet cijfer over het aantal aanhoudingen is er nog niet, maar het zouden er zeker meer dan 120 zijn. "We willen op die manier ook vermijden dat er later nog rellen zouden uitbreken. Ze zullen één voor één geïdentificeerd worden en dan in de loop van de avond met mondjesmaat worden weer vrijgelaten", aldus de woordvoerder."

Lafbekken
Hier is dus sprake van geweldadige mensen weloverwogen niet vervolgen. De politie laat opzettelijk geweldadige mensen vrij. De politie is gewoon een verzameling lafbekken, aangestuurd door de dominante cultuur van politiek correcte lafbekken, een andere conclusie is niet mogelijk. Ik ben het dan ook voor honderd procent eens met het commentaar van Filip Dewinter in deze.
Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Re: 230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bericht van Geus op zo sep 16 2012, 23:45

En door al deze politiek correcte lafheid zal het van kwaad tot erger verlopen.

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Re: 230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bericht van Geus op ma sep 17 2012, 03:09

Hier nog meer straatzwerfvuil... Wat hebben we zitten slapen toen ze door de poorten naar binnen kwamen!Gesponsorde inhoud

Re: 230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bericht van Gesponsorde inhoud


    Het is nu do nov 15 2018, 20:06