Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Aanslag op Den Haag voorbereid

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Aanslag op Den Haag voorbereid

Bericht van Beheerder op wo aug 29 2012, 15:09Aanslag op Den Haag voorbereid

Bron: telegraaf.nl - door: Bart Olmer - 29 augustus 2012De Nederlandse geheime dienst AIVD zou volgens een betrouwbare inlichtingenbron een „taskforce” hebben opgericht tegen de terreurdreiging van de Somaliërs, die zouden beschikken over de Nederlandse nationaliteit. De geheime dienst weigert in te gaan op schriftelijke vragen van De Telegraaf omtrent de actuele terreurdreiging. Zelfs in algemene zin wil de geheime dienst niets zeggen over de dreiging.

Het Somalische duo zou wapen- en explosieventraining hebben gekregen in een afgelegen gebied in de Balochistanregio. „Deze studenten zouden gestuurd worden naar den Haag om 26/11-Bombay-achtige aanslagen te plegen”, zo citeert het Pakistaanse weekblad een inlichtingenbron. De Pakistaanse krant wordt geroemd om zijn onafhankelijke en kritische berichtgeving.
Een Nederlandse inlichtingenman noemt de zaak „serieus”: „Dit speelt nu. Het is zeer actueel. De bron achter het verhaal is een researcher uit Pakistan die al enkele jaren onderzoek doet in het veld, en dit komt uit zijn netwerk.”

De aanslagen in Bombay van november 2008 betroffen een reeks van tien gelijktijdig gepleegde terreuraanslagen die startten op 26 november in de Indiase stad Bombay. De aanvallers –tien à vijfentwintig, vermoedelijk uit Pakistan afkomstige jihadisten– hielden gebouwen bezet en gijzelden stadsbewoners in sommige gevallen tot 29 november. Bij de geweldsorgie vielen honderden doden en gewonden.

Tussen de vijfduizend en achtduizend Somalische studenten verblijven in Pakistan, meest studenten geneeskunde. Die zouden doelwitten zijn voor terreurorganisaties als Al-Qaeda en de Pakistaanse Taliban voor het ronselen van aanslagplegers. Het duo zou op gestolen Spaanse paspoorten naar Europa reizen.
De Nederlandse ambassade in Pakistan wordt geciteerd door het weekblad: „We nemen al deze bedreigingen zeer serieus. We werken nauw samen met onze Pakistaanse relaties om dergelijke dreigingen te elimineren.”

De geheime dienst AIVD rapporteerde recent dat „er nog steeds een concrete dreiging uitgaat van terugkerende jihadisten uit de regio Afghanistan-Pakistan, die plannen hebben om in Europa aanslagen te plegen. Zo werden in Duitsland en Oostenrijk jihadisten aangehouden die in de regio Afghanistan-Pakistan waren getraind. Zij hadden de opdracht gekregen in het Westen aanslagen te plegen”.

De AIVD waarschuwt al enige jaren voor geradicaliseerde Somaliërs. Onderzoek leverde de geheime dienst vorig jaar geen aanwijzingen op voor concrete aanslagplannen. „Maar er zijn wel steeds meer aanwijzingen dat personen met de Nederlandse nationaliteit zich willen aansluiten bij terreurorganisatie Al Shabaab (AS) of dat daadwerkelijk hebben gedaan. Vooralsnog lijken jihadisten die naar Somalië gaan vooral te willen deelnemen aan de strijd in Somalië zelf, maar het is goed denkbaar dat sommigen terugkeren om in het Westen een aanslag te plegen. In Nederland blijft bovendien sprake van een voedingsbodem voor radicalisering onder Somaliërs en zijn er aanwijzingen dat leden van deze gemeenschap deel uitmaken van transnationale netwerken die ten dienste staan van Al Shabaab.”avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: Aanslag op Den Haag voorbereid

Bericht van Beheerder op wo aug 29 2012, 15:14

„Maar er zijn wel steeds meer aanwijzingen dat personen met de Nederlandse nationaliteit zich willen aansluiten bij terreurorganisatie Al Shabaab (AS) of dat daadwerkelijk hebben gedaan.

Je buik volvreten in Nederland, genieten van de vrijheid, en dan toch nog stiekum onschuldigen willen ombrengen met een bomaanslag, louter uit haat en minachting jegens het westen. Hoe debiel ben je dan niet? Voor dit soort tuig is alleen de doodstraf de juiste oplossing.

    Het is nu zo jan 20 2019, 18:58